Илустрација / - принтскрин
03/10/2021 u 07:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хондурас: Пожар на острву Гуанаја, изгорело 200 кућа

Можемо да потврдимо да немамо људских губитака, само огромну материјалну штету, саопштио је Мак Гонзалес, директор Агенције за ванредне ситуације Хондураса

Велики пожар уништио је или оштетио више од 200 кућа и других објеката данас на острву Гуанаја, у близини обале Хондураса, приморавши стотине становника на евакуацију са ове туристичке дестинације.

Четири особе су повријеђене у пожару, који је потпуно уништио 90 кућа и оштетио још 120, укључујући и неке пословне објекте, потврдиле су власти Хондураса.

"Можемо да потврдимо да немамо људских губитака, само огромну материјалну штету", саопштио је Мак Гонзалес, директор Агенције за ванредне ситуације Хондураса (СИНАГЕР), преноси Ројтерс.

Драматични видео-снимци који су објављени на друштвеним медијима показују низове приморских кућа захваћених пламеном и дрвене куће које се руше на Гуанаји, карипском острву удаљеном око 70 километара од сјеверне обале Хондураса.

Како се наводи, пожар је избио прије зоре, а становници су се трудили да га сами ставе под контролу јер острво нема ватрогасну службу.

Гуанаја је најисточније од три Заливска острва, дуго око 18 и широко шест километара и окружено коралним гребеном, што је чини атрактивном за рониоце.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 06:48