/ - ФОТО: UNSPLASH
08/01/2022 u 14:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хорор на Хаитију: Банда новинаре живе спалила

Мотив и детаљи напада остају нејасни

Два хаићанска новинара је у четвртак жива спалила банда у главном граду земље, рекао је за CNN извор из хаићанских сигурносних снага. Извор је рекао да је банда Ti Makak извршила убиства у четврти Петион-Вил у Порт о Пренсу . Мотив и детаљи напада остају нејасни, рекао. Трећи новинар успео је да побегне, додао је извор, пише Блиц.

Хаићанска медијска кућа Радио Ект ФМ потврдила је да је један од њених новинара, Džon Vesli Amadi убијен у нападу док је био на задатку да документује недостатак безбједности у том подручју. У изјави CNN-у у четвртак, медијска кућа је рекла да су Амадија "дивљачки устријелили и живог спалили наоружани разбојници".

- Најоштрије осуђујемо овај злочиначки и варварски чин- поручили су из Радија Екут ФМ, назвавши га "озбиљним нападом на право на живот". Радио Екут ФМ обуставио је рад до даљњег "у знак солидарности с породицом жртве", стоји у саопштењу, преноси Слободна Далмација.

Напади се догађају у позадини екстремног насиља и погоршања сигурносних услова у Порт о Пренсу, са супарничким групама које се боре једна против друге или с полицијом за контролу над улицама, тако расељавајући десетине хиљада људи у једној од најсиромашнијих држава у Америци .

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:59