Ukrajina, rat.  (FOTO: Vlada CG) / - GOV.ME
31/03/2023 u 16:47 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatska će uskoro primiti 20 ranjenika iz Ukrajine

Medved je rekao da će Hrvatska pomoći Ukrajini prihvatom ranjenika i da je ukrajinskom vodstvu danas detaljno predstavljena ta inicijativa

HRvatska će uskoro primiti 20 ranjenika iz Ukrajine, rekao je ministar odbrane Tomo Medved, koji je s premijerom Andrejem Plenkovićem doputovao u Kijev u povodu godišnjice ukrajinskog oslobađanja Buče, prenosi Index.hr.

Medved je rekao da će Hrvatska pomoći Ukrajini prihvatom ranjenika i da je ukrajinskom vodstvu danas detaljno predstavljena ta inicijativa.

-Danas smo detaljno prošli kroz sadržaj programa i očekujemo vrlo brzo da će Ukrajina pripremiti prvih 20 ranjenih koje će prihvatiti hrvatski bolnički sustav u skladu s njihovom dijagnozom, a po okončanju liječenja uslijedit će program rehabilitacije u našim veteranskim centrima-rekao je Medved.

Dva veteranska centra već su u funkciji, a uskoro će biti još dva, dodao je ministar branitelja. Premijer Andrej Plenković i Medved su u potpunoj tajnosti vlakom danas doputovali u ukrajinsku prijestolnicu.

Plenković će učestvovao na sastanku na vrhu ''Buča - odgovornost Rusije za zločine u Ukrajini'', a prije početka samita sastao se s ukrajinskim vodstvom.

-Zločini u Buči "pokazali su pravo lice ruske agresije - zastrašivanje ukrajinskog naroda i činjenje zločina", rekao je Plenković.

"Nastavit će se naša potpora Ukrajini, bilo da je politička, financijska, humanitarna ili vojna"

-Ukrajinsko vodstvo, ukrajinski narod, ukrajinski vojnici i policajci pokazali su svijetu što znači boriti se za slobodu, što znači biti domoljub- dodao je.

Plenković je rekao da je međunarodna zajednica pokazala solidarnost s Ukrajinom "kakva nije viđena desetljećima" i da će solidarnost i jedinstvo u potpori toj zemlji ostati "snažni". 

-Nastavit će se naša potpora Ukrajini, bilo da je politička, finansijska, humanitarna ili vojna"- naglasio je hrvatski premijer.

-Svi kolege svjesni su što znači doći i osobno ovamo, ipak je put sada puno duži kompliciraniji, ali ako se neko odluči na taj put - to znači da ima veliko srce za Ukrajinu-rekla je hrvatska poslanica u Ukrajini Anica Djamić o Plenkovićevom posjetu Ukrajini, drugom od početka ruske invazije. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:02