Полиција, Пакистан / - SHUTTERSTOCK
13/02/2022 u 14:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хулигани до смрти каменовали човјека у Пакистану, гађали и полицију

Полиција је покушала да спасе човјека, али је група почела и њих да каменује, тешко ранивши три полицајца. Портпарол је рекао да идентитет човјека оптуженог за богохуљење још није познат

Бијесна група људи каменовала је до смрти мушкарца због наводног скрнављења Курана у једном селу у источном Пакистану, саопштила је данас полиција.

Како је навео портарол полиције Чаудри Имран, чувар локалне џамије рекао је да је видио човјека како пали муслиманску свету књигу у џамији у суботу увече и то је разгласио другима прије него што је обавијестио полицију.

Инцидент се догодио у једном селу у округу Каневал у провинцији Пенџаб, а Имра је рекао да је полиција пожурила на лице мјеста, гдје је пронађен мушкарац који је био окружен гнијевном гомилом људи.

Полиција је покушала да спасе човјека, али је група почела и њих да каменује, тешко ранивши три полицајца. Портпарол је рекао да идентитет човјека оптуженог за богохуљење још није познат.

Начелник полицијске станице у Таламби Мунавар Гуџар рекао је да је пожурио са појачањем у џамији, али оно није стигло прије него што је руља каменовала човјека и објесила га о дрво.

Помоћник премијера Имрана Кана у Канцеларији за верска питања Алама Тахир Махмуд Ашрафи осудио је убиство и обећао да ће кривце привести правди. Он је рекао да нико нема право да узима закон у своје руке, чак и ако је осумњичени умешан у кривично дјело.

Међународне и националне групе за људска права кажу да су оптужбе за богохуљење често коришћене за застрашивање вјерских мањина и поравнање личних рачуна.

Богохуљење је у Пакистану кажњиво смрћу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:40