Кијев, Украјина / - фото: RTRS
10/03/2022 u 08:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хуманитарним коридорима евакуисано око 48 хиљада Украјинаца

Начелник руског Командног центра за националну одбрану Михаил Мизинцев изјавио је да руске оружане снаге поштују затишје за десет хуманитарних коридора који је покренула Русија и три које је предложила Украјина

Око 48 хиљада Украјинаца евакуисано је кроз хуманитарне коридоре, саопштио је шеф кабинета украјинског предсједника Кирил Тимошенко.

Он је рекао да је 43 хиљаде људи напустило град Суми, 3,5 хиљаде регион Кијева и хиљаду Енергодар, преноси Ројтерс, јавља агенција Мина.

Један од украјинских преговарача Давид Арахамиа раније данас је изјавио да је више од 40 хиљада жена и дјеце евакуисано из цијеле Украјине у једном дану, наводећи да је покушана евакуација чак 100 хиљада људи која "није успјела".

Начелник руског Командног центра за националну одбрану Михаил Мизинцев изјавио је да руске оружане снаге поштују затишје за десет хуманитарних коридора који је покренула Русија и три које је предложила Украјина.

Мизинцев је нагласио да је током дана из опасних зона у различитим украјинским регионима без учешћа украјинске стране евакуисано 5.460 људи, укључујући 1.125 дјеце.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:44