brod huti / - FOTO: TVITER
31/01/2024 u 08:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Huti ispalili rakete na vojni brod SAD u Crvenom moru

Portparol Huta u saopštenju koje prenosi televizija Al Masira naveo je da pobunjenička grupa svrstana uz Iran planira da nastavi da gađa američke i britanske vojne brodove u Crvenom moru u samoodbrani

Rakete pobunjenika Huta prikazane na paradi povodom godišnjice zauzimanja Sane, prestonice Jemena, a Jemenski pobunjenici Huti saopštili su u sredu da su ispalili "nekoliko" projektila na američki vojni brod u Crvenom moru, nekoliko sati pošto je američka vojska objavila da je oborila projektil.

- Pomorske snage jemenskih oružanih snaga, uz pomoć svemogućeg Boga, ispalile su nekoliko... pomorskih projektila na američki razarač USS ‘Graveley‘ u Crvenom moru - navodi se u saopštenju Huta, prenose agencije.

Portparol Huta u saopštenju koje prenosi televizija Al Masira naveo je da pobunjenička grupa svrstana uz Iran planira da nastavi da gađa američke i britanske vojne brodove u Crvenom moru u samoodbrani.

Huti, koji kontrolišu najnaseljenije djelove Jemena, navode da napadaju brodove u Crvenom moru i oko tog bitnog plovnog puta iz solidarnosti s Palestincima u ratu u Pojasu Gaze.

SAD i Velika Britanija su pokrenuli napade na položaje Huta u Jemenu i vratili te pobunjenike na listu "terorističkih" grupa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 19:31