/ - SHUTTERSTOCK
20/06/2024 u 08:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Indija: Najmanje 29 osoba umrlo od ilegalno pravljenog alkoholnog pića

Najmanje 29 osoba je umrlo, a desetine su završile u bolnici posle konzumiranja ilegalno pravljenog alkohola u južnoj indijskoj državi Tamil Nadu, rekli su danas zvaničnici lokalnim medijima.

Incident se dogodio u okrugu Kalakuriči u toj državi gdje je više od 100 ljudi na liječenju od trovanja alkoholom u raznim bolnicama, rekao je glavni zvaničnik tog okruga M.S.Prasant za novinsku agenciju PTI.

On je rekao da se stalno mijenja broj osoba koje su u kritičnom stanju nagovještavajući da bi broj umrlih mogao da poraste.

Zvaničnik te države rekao je preko platforme Iks da su uhapšeni oni koji su pravili taj alkohol, a da su preduzete mjere i protiv zvaničnika koji nisu to spriječili.

- Takvi zločini koji uništavaju društvo će biti ugušeni gvozdenom pesnicom, rekao je on.

Masovna trovanja ilegalno pravljenim pićem su učestala u Indiji, gdje siromašni građani zbog finasijskih razloga ne mogu da kupovinu legalnog pića obave u radnjama. Nezakonito pravljenom piću jačina se povećava miješanjem s hemikalijama kao što su pesticidi ili metanol. Ta proizvodnja je izuzetno unosna za krijumčare koji ne plađaju poreze i prodaju ogromne količine svojih proizvoda siromašnim po jeftinoj cijeni.

U 2022. godini više od 30 osoba umrlo je u istočnoj Indiji posle navodnog pijenja otrovnog alkohola prodavanog bez dozvole, a 2020. godine najmanje 120 osoba je umrlo od ilegalnog alkohola u sjevernoj indijskoj državi Pendžab.

Od sunčanog udara u indijskoj državi Odiša umrlo najmanje osam osoba

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jul 2024 17:29