Volontiranje, volonteri / - FOTO: UNSPLASH
19/02/2024 u 23:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Indonezija: Tokom izbora 71 volonter preminuo zbog iscrpljenosti

Veliki broj smrtnih slučajeva zabilježen je i na ovim izborima uprkos mjerama vlade koja je uvela starosnu granicu za volontere i naredila dodatne zdravstvene preglede

Vlasti Indonezije saopštile su danas da je 71 volonter preminuo zbog iscrpljenosti, radeći na izborima koji su prošle nedelje održani u toj zemlji.

Predsjednik Izborne komisije Hasim Asjari rekao je da se još oko 4.000 ljudi razboljelo zbog umora tokom izbora 14. februara, prenosi Blumberg.

Veliki broj smrtnih slučajeva zabilježen je i na ovim izborima uprkos mjerama vlade koja je uvela starosnu granicu za volontere i naredila dodatne zdravstvene preglede, nakon što je za vrijeme prethodnih izbora 2019. godine umrlo više od 500 angažovanih u izbornim aktivnostima.

Tokom prošlonedeljnih izbora koji su trajali šest sati, na biračkim mjestima je bilo angažovano pet miliona plaćenih volontera.

Pravo glasa na izborima za predsjednika i potpredsjednika države, poslanike u nacionalnoj skupštini i u lokalnim upravama imalo je više od 200 miliona građana Indonezije. Izborni proces u toj zemlji predviđa danonoćni rad na distribuciji i prebrojavanju glasačkih listića, što može da traje i 12 sati posle zatvaranja biračkih mjesta.

Ministar obrane Indonezije Prabovo Subianto je proglasio pobjedu na osnovu nezvaničnih rezultata sa više od 50 odsto glasova koliko je, kako se navodi dobio u prvom krugu, ali konačni rezultati biće objavljeni do 20. marta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. april 2024 15:04