nafta, platforma Ilustracija / - FOTO: EPA
25/11/2022 u 23:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Irak i Saudijska Arabija podržali smanjenje proizvodnje nafte od dva miliona barela dnevno

OPEK+, alijansa koja okuplja članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) i njihove saveznike, uključujući Rusiju, imaće novi sastanak 4. decembra u Beču

Ministri energetike Saudijske Arabije i Iraka sastali su se i naglasili važnost pridržavanja smanjenja proizvodnje OPEK+ koja traje do kraja 2023. godine, saopštilo je saudijsko ministarstvo energetike. 

Irački ministar energetike Hajan Abdel-Gani sastao se sa saudijskim ministrom energetike princom Abdulazizom bin Salmanom tokom posjete kraljevstvu koja je počela u srijedu.

Dvije strane su takođe istakle „sposobnost da se preduzmu dalje mjere, ako je potrebno, za postizanje ravnoteže i stabilnosti na tržištu“, navodi se u saopštenju.

OPEK+, alijansa koja okuplja članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) i njihove saveznike, uključujući Rusiju, imaće novi sastanak 4. decembra u Beču.

Na poslednjem sastanku 5. oktobra dogovoreno je smanjenje proizvodnje od dva miliona barela dnevno.

Princ Abdulaziz je ranije ove nedjelje rekao da grupa ostaje spremna da preduzme dalje mjere ako je potrebno da uravnoteži ponudu i potražnju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 02:01