Photo by Bao Menglong on Unsplash
08/08/2021 u 10:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ирак суспендовао све летове за Бjелорусију

Од почетка ове године више од 4.000 избjеглица приведено је на гранци између Литваније и Бjелорусије, 50 пута више него 2020.

Ирак је одлучио да привремено обустави све путничке летове за Бјелорусију, саопштила је државна Управа за цивилно ваздухопловство, преноси Блиц.рс.

-На основу уредби Уладе, ирачка Управа за цивилно ваздухопловство обуставља све летове из Ирака за Минск компаније Ираки ервејз и других националних авиопревозника- наводи се у саопштењу.

Компанија Ираки ервејз раније је саопштила да ће њени летови за Белорусију који се користе и за превоз избjеглица са Блиског истока преко Белорусије у Литванију, бити суспендовани до 15. августа.

У међувремену, министар унутрашњих послова Литваније Габриелијус Ландсбергис изјавио је у интервјуу за радио станицу ЛРТ да ће компанија Ираки ервејз извршити репатријацију свих избjеглица које желе да оду из Минска.

Као одговор на санкције Европске уније, Бjелорусија је у јуну саопштила да суспендује спровођење споразума о реадмисији избjеглица које из Белорусије улазе у Европску унију. Од почетка ове године више од 4.000 избеглица приведено је на гранци између Литваније и Белорусије, 50 пута више него 2020.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:20