Photo by Bao Menglong on Unsplash
08/08/2021 u 10:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Ирак суспендовао све летове за Бjелорусију

Од почетка ове године више од 4.000 избjеглица приведено је на гранци између Литваније и Бjелорусије, 50 пута више него 2020.

Ирак је одлучио да привремено обустави све путничке летове за Бјелорусију, саопштила је државна Управа за цивилно ваздухопловство, преноси Блиц.рс.

-На основу уредби Уладе, ирачка Управа за цивилно ваздухопловство обуставља све летове из Ирака за Минск компаније Ираки ервејз и других националних авиопревозника- наводи се у саопштењу.

Компанија Ираки ервејз раније је саопштила да ће њени летови за Белорусију који се користе и за превоз избjеглица са Блиског истока преко Белорусије у Литванију, бити суспендовани до 15. августа.

У међувремену, министар унутрашњих послова Литваније Габриелијус Ландсбергис изјавио је у интервјуу за радио станицу ЛРТ да ће компанија Ираки ервејз извршити репатријацију свих избjеглица које желе да оду из Минска.

Као одговор на санкције Европске уније, Бjелорусија је у јуну саопштила да суспендује спровођење споразума о реадмисији избjеглица које из Белорусије улазе у Европску унију. Од почетка ове године више од 4.000 избеглица приведено је на гранци између Литваније и Белорусије, 50 пута више него 2020.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

25. maj 2022 18:37