/ - FOTO: TVITER
16/10/2021 u 12:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ИСИЛ преузео одговорност за напад у Авганистану: Убијена најмање 41 особа у џамији

У саопштењу се додаје да су два борца Исламске државе убила чуваре џамије, упали унутра и разнијели се између двије групе вјернике током молитве

Исламска држава Кхорасан (ИСИЛ-К), најрадикалнија оружана исламистичка група у Авганистану, преузела је одговорност за самоубилачки напад у шиитској џамији у граду Кандахару.

У нападу у петак убијена је најмање 41 особа, наводи се у саопшењу које је пренијела новинска агенција Амак, преноси Ројтерс.

У саопштењу се додаје да су два борца Исламске државе убила чуваре џамије, упали унутра и разнијели се између двије групе вјернике током молитве.

Један од мјештана изјавио је раније да је 20 људи превезено у болницу због повреда.

- Тужни смо што се у џамији шиитског братства у првом округу града Кандахара догодила експлозија у којој је велики број наших сународника убијено и рањено. Специјалне снаге Исламског емирата стигле су у то подручје како би утврдиле природу инцидента и привеле починиоце правди - написао је званичник талибана Кари Саиед Кости на Твитеру.

Подсјетимо, прошле недјеље је најмање 46 људи погинуло, а 143 је рањено у експлозији у другој авганистанској џамији у сјеверној провинцији Кундуз.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:52