/ - FOTO: UNSPLASH
18/04/2022 u 10:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Исламска држава најавила интензивније нападе широм свијета

Уздајући се у Бога, најављујемо благословљену кампању освете, рекао је портпарол

Званичници такозване Исламске државе издали су саопштење у којем су позвали припаднике ове организације да интензивирају нападе широм свијета, а нарочито на подручју Европе, гдје је фокус званичника земаља тренутно на рату у Украјини,јављају агенције пренос емеидји.

У саопштењу које је објавио портпарол организације Абу Омар ал-Мујахир истиче се како припадници ИСИЛ-а припремају одмазду након смрти бившег вође организације Абу Ибрахима ал-Кураишија.

-Уздајући се у Бога, најављујемо благословљену кампању освете- рекао је портпарол.

Такође, наводи се како одмазда, прије свега, подразумијева интензивирање напада које ће извести припадници ове организације.

-Присталице ИСИЛ-а треба да искористе прилику када се 'крсташи' боре једни против других у Украјини и изведу нападе у Европи- поручио је ал-Мујахир.

Портпарол ИСИЛ-а се осврнуо и на актуелну ситуацију у Израелу и сукобе између припадника израелске војске и полиције те Палестинаца.

-Јерусалим се може ослободити од Јевреја само повратком калифата, а не палестинским устанком или уз помоћ оних који имају вриједности које се мијењају у складу с интересима њихових западних господара- поручио је званичник ИСИЛ-а.

На крају свог обраћања, он је позвао све муслимане у арапском свијету да се супротставе лидерима који имају добре односе с Израелом или желе да се помире с њима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:36