foto: Unsplash / - FOTO: UNSPLASH
24/10/2021 u 11:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Истрага у току: Тајланд извози милионе коришћених рукавица као нове

Према тврдњама надлежних, у јеку глобалне несташице на Тајланду пакују милионе коришћених рукавица које не задовољавају никакве стандарде и извозе их у САД, али и у друге земље широм свијета

Током вишемјесчне истраге откривено је да су десетине милиона половних, претходно коришћених рукавица од синтетичке гуме са Тајланда стигле у САД као нове.

Аферу је открио ЦНН, а овај случај преузеле су надлежне службе у САД и на Тајланду с циљем да се спроведе темељна истрага.

Вреће за смеће препуне половних медицинских рукавица, велики број видно запрљаних и умрљаних крвљу, разбацане су у једном складишту на периферији Бангкока.

Тајландски званичници кажу да су радници, углавном избјеглице, радили пуном паром како би старе, коршћене рукавице поново изгледале као нове, када су тајландске здравствене власти извршиле препад у погон.

На Тајланду постоји још много таквих фирми које од почетка пандемије покушавају да зараде на огромној потражњу за медицинским рукавицама.

Према тврдњама надлежних, у јеку глобалне несташице на Тајланду пакују милионе коришћених рукавица које не задовољавају никакве стандарде и извозе их у САД, али и у друге земље широм свијета.

Стручњаци описују ову индустрију као "бизнис заснован на превари", а један од њих, Даглас Стајн изјавио је за ЦНН да су нитрилне рукавице "тренутно најопаснија роба на планети".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

28. novembar 2021 00:14