/ Ilustracija, kokain, MUP HR, Skrinšot
17/05/2023 u 05:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Italija: U bananama pronađeno 2.700 kilograma kokaina

Italijanska finansijska policija saopštila je da kokain pronađen u kalabrijskoj luci Đoja Tauro vrijedi više od 800 miliona evra

Policija južne Italije saopštila je da je zaplijenila 2.700 kilograma kokaina visoke čistoće skrivenog u dva rashladna kontejnera u kojima su se nalazile banane, koje su dopremljene iz Ekvadora, prenose Nezavisne.

Italijanska finansijska policija saopštila je da kokain pronađen u kalabrijskoj luci Đoja Tauro vrijedi više od 800 miliona eura.

Pošiljka je stigla iz Gvajakila u Ekvadoru, a njeno konačno odredište bila je Jermenija, preko crnomorske luke Batumi u Gruziji.

U saopštenju policije ističe se da je droga otkrivena u kontejnerima od 12 metara, zahvaljujući specijalizovanim skenerima, a da je u pretresu pomogao pas tragač po imenu DŽoel.

Iz policije navode da je pronađeno još 600 kilograma kokaina u posljednjih nekoliko dana, u kontejnerima za voće iz Ekvadora koji su otpremani preko luke Đoja Tauro. Ove pošiljke su bile namijenjene za druge dijelove Italije, Hrvatske, Grčke i Gruzije.

Kalabrija je dom 'Ndrangete, koja je istisnula sicilijansku Koza Nostru kao najmoćniju italijansku mafijašku organizaciju i igra centralnu ulogu u trgovini drogom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:44