ПОЛИЦИЈА, ИЛУСТРАЦИЈА / - ФОТО: SHUTTERSTOCK
07/06/2022 u 10:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Италијанска полиција заплијенила 4,3 тоне колумбијског кокаина

Истрага је трајала више од годину дана и укључивала је и колумбијско правосуђе и државну безбједност САД, а поред кокаина, полиција је заплијенила и 1,85 милиона еура у готовини

Италијанска полиција заплијенила је 4,3 тоне кокаина, чија улична вриједност износи око 240 милиона еура, чиме је нанијет тежак ударац колумбијском Заливском клану, саопштили су данас истражитељи.

Полиција је навела да једна од највећих оваквих заплена у Европи, долази као врхунац међународне истраге чији је резултат расписивање налога за хапшење 38 особа у шест земаља: Италији, Словенији, Хрватској, Бугарској, Холандији и Колумбији, преноси Ројтерс, јавља Блиц.рс.

Истрага је трајала више од годину дана и укључивала је и колумбијско правосуђе и државну безбједност САД, а поред кокаина, полиција је заплијенила и 1,85 милиона еура у готовини.

Колумбијске власти саопштиле су прошлог новембра да су фокусиране на разбијање Заливског клана, чија се криминална мрежа протеже на 28 земаља широм свијета, након хапшења вође групе Даира Антонија Усуге, званог „Отонијел“, у октобру.

-Још један тежак ударац за најважнију групу међу колумбијским нарко бандама - саопштили су италијански истражитељи из Трста о овој заплијени.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:41