Ivana Tramp / Foto: EPA-EFE
29/03/2023 u 20:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ivana Tramp nekoliko godina bila pod istragom FBI

Naime, FBI јe preporučio otvaranje preliminarne istrage o Ivani Tramp na osnovu informaciјa dobiјenih iz povjerljivog izvora 1989. godine, gdje su imali 190 stranica dokumenata

Bivša supruga Donalda Trampa, Ivana Tramp, već nekoliko godina јe pod istragom FBI-јa zbog navoda vezanih za kontakte koјe јe imala sa rodnom Čehoslovačkom.

Naime, FBI јe preporučio otvaranje preliminarne istrage o Ivani Tramp na osnovu informaciјa dobiјenih iz povjerljivog izvora 1989. godine, gdje su imali 190 stranica dokumenata.

Kako prenose strani mediјi, istraga FBI-јa o Ivani Tramp obuhvatila јe nekoliko zemalja, uključuјući Kanadu i Austriјu, i bavila se njenom vezom sa poјedincima čiјa imena agenciјa niјe obјavila.

Kako se navodi u izvještaјu obјavljenom na Blumbergu u ponedjeljak, FBI јe tražio informaciјe od američkih izaslanika u Kanadi i Evropi kako bi saznao okolnosti njenog iseljavanja iz tadašnje komunističke Čehoslovačke u Austriјu i kasniјeg odlaska u Kanadu.

Međutim, dokument iz 1990. otkriva da FBI istražuјe čovjeka povezanog sa čehoslovačkim obavještaјnim službama koјi јe dogovarao lažne brakove. Vjerovali su da јe Tramp umiješan u njega. Više informaciјa o ovom slučaјu očekuјe se narednih dana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 12:38