ИВАНКА ТРАМП / - ФОТО: ПРИНТСКРИН
21/01/2022 u 06:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Иванка Трамп позвана да свједочи у истрази напада на Капитол

Истражиоци настоје да провере тврдње да ли је Трамп тада вршио притисак на Пенса да одбаци резултате предсједничких избора на којима је њен отац поражен

Пододбор Представничког дома који се бави истрагом насилног упада у амерички Конгрес почетком јануара 2021, затражио је од Иванке Трамп, ћерке бившег предсједника Доналда Трампа, да добровољно сарађује у поступку који води.

Од Иванке Трамп је затражено да присуствује претресу, који би био одржан почетком фебруара, и пружи информације о поступцима свог оца, укључујући и телефонски разговор са бившим америчким потпредсједником Мајком Пенсом коме сматрају да је присуствовала, пренио је Глас Америке, јавља Блиц.рс.

Истражиоци настоје да провере тврдње да ли је Трамп тада вршио притисак на Пенса да одбаци резултате предсједничких избора на којима је њен отац поражен.

Иванка Трамп била је савјетница свог оца док је обављао функцију америчког предсједника.

- Свједочење које смо прибавили указује да је особље Бијеле куће неколико пута тражило вашу помоћ у покушају да убиједе предсејдника Трампа да реагује поводом безакоња и насиља испољеног на Капитол хилу - наводи се у позиву Иванки Трамп.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:39