/ - фото: ПРИНТСКРИН/НОВОСТИ РС
24/08/2021 u 07:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Израел бомбардовао Газу због хамасових запаљивих балона

Балони коjи су пуштени jуче изазвали су пожаре на израелским пољима уз границу са Газом, саопштила jе израелска ватрогасна служба

Израелски борбени авиони бомбардовали су хамасове локациjе у Гази као одговор на запаљиве балоне пуштене из ове палестинске енклаве, коjи су изазвали пожаре растиња на jугу Израела, саопштила jе рано jутрос воjска ове земље.

За сада нема извЈештаjа о жртвама ваздушних удара чиjе су мете, према наводима воjске, били обjекат за производњу оружjа и лансирна рампа за ракете коjи припадаjу Хамасу, исламистичком покрету коjи влада Газом.

Милитанти из Газе спорадично су слали балоне са запаљивим материjалом према Израелу од када jе Египат посредовао у склапању споразума о прекиду ватре након рата коjи jе траjао 11 дана у маjу.

Палестинци кажу да балонима желе да изврше притисак на Израел да ублажи рестрикциjе према Гази и дозволи да помоћ стигне на ову териториjу.

Балони коjи су пуштени jуче изазвали су пожаре на израелским пољима уз границу са Газом, саопштила jе израелска ватрогасна служба, јављају регионални медији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:55