/ - FOTO: IDF.IL
01/12/2023 u 14:03 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izrael objavio novu mapu Gaze, podjeljena je na stotine zona

Time se Pojas Gaze djeli na zone kako bi se stanovnicima omogućilo da se “orijentišu, shvate uputstva i po potrebi se presele na sigurno s određenih lokacija”

Izraelska vojska izradila je kartu Gaze koja je podjeljena na stotine zona. Navodi da će se ta mapa koristiti kao pomoć pri evakuaciji, prenosi Index.hr.

Izraelske obrambene snage (IDF) objavile su novu mapu, s područjima označenim različitim brojevima, i objasnile kako će ona da pomogne civilima da se pripreme za sledeću fazu rata, piše BBC.

IDF navodi da je mapa podjeljena na prepoznatljiva područja kako bi se ljudima omogućilo evakuisanje s određenih mjesta radi njihove sigurnosti.

Time se Pojas Gaze djeli na zone kako bi se stanovnicima omogućilo da se “orijentišu, shvate uputstva i po potrebi se presele na sigurno s određenih lokacija”.

Podsjetimo, danas se završilo višednevno primirje između Izraela i Hamasa. Izrael je za prekid stanke okrivio Hamas, navevši da se nije držao sporazuma, dok je militantna organizacija prebacila odgovornost na Zapad.

Vladina kancelarija za medije u Gazi, koja je pod kontrolom Hamasa, okrivila je Sjedinjene Države i međunarodnu zajednicu za nastavak borbi u Gazi, piše CNN.

Ministarstvo je saopštilo da SAD i međunarodna zajednica “snose odgovornost za zločine izraelske okupacije i nastavak brutalnog rata protiv civila, djece i žena u Pojasu Gaze”.

U saopštenju se dodaje da Palestinci imaju pravo da se brane svim sredstvima i uspostave palestinsku državu s Jerusalimom kao glavnim gradom, prenosi Index.hr.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
IZRAELMAPAGAZA
30. april 2024 13:15