Photo by Alessio Soggetti on Unsplash
12/08/2021 u 23:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Израел потврдио обарање извиђачког дрона Хезболаха

У кратком саопштењу војске се наводи да се инцидент догодио у сриједу и да су трупе пратиле и успјешно обориле дрон

 Израелска војска потврдила је да је у ваздушном простору под њеном контролом оборила беспилотну летјелицу која припада либанској организацији Хезболах, јавља агенција МИНА.

У кратком саопштењу војске се наводи да се инцидент догодио у сриједу и да су трупе пратиле и успјешно обориле дрон, као и да ће наставити са спречавањем сваког покушаја кршења израелског суверенитета, преноси Ројтерс.

У саопштењу се не наводе детаљи о дрону, али у извјештајима израелских медија је саопштено да је у питању летјелица без наоружања, која је била вјероватно у извиђачкој мисији.

Нове напетости су букнуле дуж израелско-либанске границе прошле недеље, када је Хезболах извео ракетне нападе на које је Израел узвратио ваздушним ударима и артиљеријском ватром.

Прошлонедељни напади подударили су се са ширим регионалним тензијама за које је окривљен Иран, који је негирао наводе САД, Израела и Британије да стоји иза напада 29. јула на израелски танкер у Заливу, када су убијена два члана посаде, британски и румунски држављани.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:12