/ - Е П А/ - Е П А
18/05/2021 u 19:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Израел у нападу на Газу уништио лабораторију за тестирање на коронавирус

Због напада, клиника ал-Римал, у којој је била једина лабораторија за тестирање на коронавирус у Гази, престала је радити

Иако је, према извјештајима, Газа током ноћи привремено обуставила ракетирање Израела, он је ипак наставио да бомбардује то подручје.

Сходно томе, израелске снаге су у синоћњем бомбардовању уништиле на десетине зграда, укључујући и ону у којој је била смјештена једина лабораторија за тестирање на коронавирус у Гази, затим сиротиште, средњу школу и уреде палестинског Министарства здравља.

Шестоспратна зграда Гхази ал-Схwwа зграда Министарства здравља, погођена је са најмање три ракете које су у потпуности уништиле њене горње спратове, рекли су очевици за Миддле Еаст Еyе.

"Уколико Министарство здравља није сигурно, онда у Појасу Газе нема сигурног мјеста. Ово је ратни злочин и свијет не може о томе ћутати. Дошао сам са сином да подигнем нешто новца са банкомата, али нисам успио због напада. Повео сам сина и одјурио до зграде Министарства здравља, али удар је стигао и до ње те су том приликом повријеђене четири особе укључујући двоје радника из Министарства", рекао је очевидац Абу Хамед Абуфоул.

Доктор Yоусеф Абу ал-Рисх, казао је да су медицинске услуге које пружа Министарство здравља током пандемије заустављене након што је повријеђен већи број љекара.

"Циљање зграде Министарства здравља, клинике ал-Ремал и медицинског особља грозан је злочин чији је циљ спријечити наставак хуманитарног рада у спашавању живота рањених и пружању здравствене заштите грађанима. Међународна заједница мора израелску окупацију сматрати одговорном за гнусне и трајне злочине против медицинског особља и здравствених установа", додао је он.

Због напада, клиника ал-Римал, у којој је била једина лабораторија за тестирање на коронавирус у Гази, престала је радити.

Откако је Израел 10 маја почео са нападима на Појас Газе, убијена су два палестинска љекара, шеф интерне медицине у болници ал-СхифаАyман Абу Ал-Оуфи неурологМоеен ал-Алоул.

У недјељу су се интензивирали напади у којима су убијена 42 Палестинца, укључујући 10 дјеце и 16 жена.

Палестински извори наводе да су израелске одбрамбене снаге (ИДФ) током ноћи извршиле неколико напада на циљеве широм Појаса Газе, што потврђују и снимци на којима се види низ експлозија.

Палестински медији су такође саопштили да је израелска војска рано јутрос погодила Хамасове бродове на обали, цивилне зграде и инфраструктуру широм Појаса Газе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:18