/ ilustracija - UNSPLASH
26/11/2023 u 18:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izrael: Zaplijenili smo više od milion dolara od Hamasa, deponovaćemo ih u državnu kasu

U Hamasovim uporištama i rezidencijama u Pojasu Gaze nalazile su se razne valute, uključujući iračke i jordanske dinare, kao i američke dolare

Izraelske odbrambene snage (IDF) zaplijenile su više od milion dolara u različitim valutama od ulaska pješadije u Gazu, navodi se u saopštenju objavljenom u nedjelju iz izraelskog ministarstva odbrane, prenosi Klix.

- Jedinica za uklanjanje plijena Odsjeka za tehnologiju i logistiku IDF-a zaplijenila je pet miliona šekela, koji su zaplijenjeni od početka ulaska pješadije u Gazu, između ostalog u uporištima Hamasa i u kućama traženih osoba, gdje je Hamas bio aktivan- objašnjava se u saopštenju.

U Hamasovim uporištama i rezidencijama u Pojasu Gaze nalazile su se razne valute, uključujući iračke i jordanske dinare, kao i američke dolare. Novac je od tada prebačen u odjel za finansije izraelskog ministarstva odbrane i bitće deponovan u državnu blagajnu, navodi se u saopštenju.

Izrael i mnoge druge zemlje suzbile su, kako kažu, finansiranje terorizma od napada 7. oktobra koje je predvodio Hamas, a zbog kojeg je izbio rat u Gazi.

Podsjetimo, u masovnoj operaciji u više regija 16. novembra, stotine njemačkih policajaca izvršilo je pretres nekoliko udruženja osumnjičenih da podržavaju libanonsku grupu Hezbolah.

Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo takođe su preduzele "Koordiniranu akciju protiv lidera i finansijera Hamasa", najavljenu 14. novembra, a nakon prethodnih napora protiv Hamasa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:13