Za mjesec dana sa sjevera na jug Gaze izbjeglo milion ljudi / - EPA
03/01/2024 u 14:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izrael započeo tajne pregovore s više zemalja o deportaciji Palestinaca iz Gaze: Kongo već pristao

Vijest o pregovorima za "humanitarno preseljenje" za "Tajms of Izrael" potvrdio izvor iz kabineta za bezbjednost Izraela Šalom Jerušalmi

Izraelski zvaničnici vode tajne pregovore s afričkom državom Kongo i nekoliko drugih da prihvate Palestince iz Pojasa Gaze koje bi Izrael deportovao. Očit plan etničkog čišćenja Izrael naziva "dobrovoljnim" i "humanitarnim preseljenjem".

- Kongo će biti voljan primiti migrante, a mi smo u razgovorima s drugima - rekao je viši izvor u kabinetu za bezbjednost   Izraela Šalom Jerušalmi, prenosi "Tajms of Izrael".

Yerušalmi je citirao ministarku obavještajne službe Gilu Gamliela koja je juče u Knesetu kazala da će se na kraju rata vlada Hamasa srušiti.

- Nema opštinskih vlasti, civilno stanovništvo će u potpunosti zavisiti o humanitarnoj pomoći. Neće biti posla, a 60 posto poljoprivrednog zemljišta Gaze postat će sigurnosna tampon zona - rekla je.

Ona je ranije u autorskoj kolumni za "Jerusalem Post" pozvala na deportaciju Palestinaca iz "humanitarnih razloga".

- Problem Gaze nije samo naš problem. Svijet bi trebao podržati humanitarnu emigraciju, jer je to jedino rješenje koje znam - rekla je Gamliel.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 17:14