Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
20/11/2022 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jaguar Land Rover želi da zaposli otpuštene radnike Mete i Tvitera

LR nudi skoro 800 slobodnih radnih mjesta širom Kine, Mađarske, Indije, Irske, Ujedinjenog Kraljvstva i Sjdinjenih Američkih Država (SAD) s hibridnim modelima rada za one koji su otpušteni u tehnološkoj industriji

Jaguar Land Rover (JLR) planira da iskoristi masovna otpuštanja u Meti i Twitteru dok ubrzava svoj napor da postane kompanija koja se primarno bavi podacima, prenosi Mina biznis.

JLR nudi skoro 800 slobodnih radnih mjesta širom Kine, Mađarske, Indije, Irske, Ujedinjenog Kraljvstva i Sjdinjenih Američkih Država (SAD) s hibridnim modelima rada za one koji su otpušteni u tehnološkoj industriji, prenosi SEEbiz.

Naglasak na hibridnom radu vjerovatno je usmjeren na bivše zaposlene Twittera, budući da su mnogi navodno napustili kompaniju kao rezultat promjena politike nakon što je direktor Tesle Elon Musk napravio njenu akviziciju.

- Takođe mijenjamo politiku Twittera tako da rad na daljinu više nije dopušten, osim ako niste poseban izuzetak, napisao je Musk u dopisu koji je poslat 10. novembra.

To je bila značajna promjena u odnosu na Twitterovu politiku rada s bilo kojeg mjesta, koju je uveo bivši izvršni direktor Parag Agrawal u martu.

U međuvremenu, Meta – koja posjeduje Facebook, Instagram i WhatsApp, objavila je planove da će 9. novembra otpustiti 13 odsto radne snage ili više od 11 hiljada ljudi. Ta informacija je uslijedila nakon lošeg trećeg tromjesečja u kojem je njegov godišnji operativni prihod pao 46 odsto na 5,66 milijardi dolara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. februar 2023 16:22