Јапански премијер Фумио Кишида / - РИА Новости
05/06/2022 u 08:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јапан шаље протест Сјеверној Кореји због лансирања ракета

Те акције представљају пријетњу миру и безбједности међународне заједнице и апсолутно су неприхватљиве, рекао је јапански премијер

Јапанска влада упутила је протест Сјеверној Кореји у вези са најновијим лансирањем пројектила, рекао је премијер Фумио Кишида.

"Те акције представљају пријетњу миру и безбједности међународне заједнице и апсолутно су неприхватљиве. Већ смо упутили снажан протест Сјеверној Кореји", рекао је шеф јапанске владе, а преноси агенција.

Кишида је такође напоменуо да Токио намјерава да „настави да блиско сарађује са САД и Јужном Корејом на прикупљању информација“.

„Намјеравам да уложим све напоре да очувам мир и безбједност наше земље“, додао је он.

Јужнокорејски здружени штабови саопштили су да је Сјеверна Кореја испалила осам балистичких пројектила кратког домета са најмање двије локације према Јапанском мору.

Ово је 18. ракетни тест ДНРК од почетка године, укључујући лансирање ИЦБМ-а, балистичке ракете за подморнице, система за свемирски сателит и новог тактичког система за нуклеарно оружје. Последњи пут у мају, ДНРК је ујутру 25. маја лансирала три балистичке ракете ка Јапанском мору. Прва од ракета је вјероватно била интерконтинентална балистичка ракета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:42