Gaza, ilustracija / - Unsplash - Amir Hanna Palestina
06/11/2023 u 19:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

JAR opozvala ambasadora iz Tel Aviva: Optužili Izrael za genocid

Do sada su svoje diplomate iz Izraela povukli Bolivija, Honduras, Turska, Kolumbija, Čile, Bahrein i Jordan

Južnoafrička vlada opozvala je u danas svog ambasadora i diplomatsku misiju iz Izraela u znak osude bombardovanja Pojasa Gaze, u kojem je ubijeno više od 9.700 Palestinaca, nazvavši ga "genocidom".

Vlada je takođe zaprijetila akcijom protiv izraelskog ambasadora u Južnoafričkoj Republici zbog njegovih nedavnih primjedbi o stavu te afričke zemlje o ratu Izraela i Hamasa. Nisu dati nikakvi daljnji detalji o primjedbama.

- Južnoafrička vlada odlučila jeda povuče sve svoje diplomate u Tel Avivu na konsultacije - rekla je ministarka Kumbudzo Ntšavheni.

Dodala je da je kabinet primijetio omalovažavajuće komentare izraelskog ambasadora u Južnoafričkoj Republici o onima koji se protive zločinima i genocidu izraelske vlade i da je kancelarija za međunarodne odnose dobiola uputstva da preduzme potrebne mjere unutar diplomatskih kanala i protokola da se pozabavi njegovim ponašanjem

Prije Južnoafričke Republike svoje diplomate iz Izraela su povukli Bolivija, Honduras, Turska, Kolumbija, Čile, Bahrein i Jordan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:38