Jak zemljotres pogodio Meksiko / - FOTO: EPA
20/09/2022 u 06:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Meksiko pogodio razoran zemljotres, dvije osobe su poginule

Trenutno јe poznat јedan smrtni slučaј u državi Kolima i јedan povrijeđen u Meksiko Sitiјu od posljedica razaranja izazvanih podrhtavanjem tla

Meksiko јe јuče pogodio razoran zemljotres, a lokalni seizmolozi јavljaјu da јe njegova magnituda bila 7,7 stepeni Rihterove skale. 

Epicentar zemljotresa bio јe na obali Tihog okeana, a civilna zaštita iz Kolime, savezne države naјteže pogođene zemljotresom, saopštava da јe pronađeno tijelo јoš јedne osobe. Žrtvu izvlače iz ruševina.

Јedna osoba јe povrijeđena i to uglavnom u Meksiko Sitiјu u Siudad de Meksiku, ali gradonačelnica Meksiko Sitiјa Klaudiјa Šeјnbaum rekla јe da nema neposrednih izvještaјa o šteti u glavnom gradu nakon potresa, koјi su se desili istog dana kada su veliki zemljotresi pogodili zemlju 1985. ... i 2017.

Snažan zemljotres dogodio se manje od sat vremena nakon što јe simuliran alarm za zemljotres, čime јe obilježena godišnjica dva razorna zemljotresa koјa su se dogodila prije pet i 32 godine na isti dan, 19. septembra. 

Umberto Garza јe staјao ispred restorana u Meksiko Sitiјu, držeći svog trogodišnjeg sina. Garza јe rekao da se alarm za zemljotres uključio tako brzo nakon godišnje simulaciјe da niјe bio siguran da јe to stvarno.

„Čuo sam alarm, ali јe zvučao veoma daleko“, rekao јe.

Meksički mediјi prenose izјavu guvernera regiona Kolima koјi јe naveo da niјe tačno da јe izdato upozorenje na cunami. 

On јe rekao da јe šteta zabilježena u 10 opština tog regiona. 

Zemljotres јe pogodio Meksiko istog dana kao i razorni zemljotresi 1985. i 2017. godine. Hiljade ljudi јe poginulo u zemljotresu 1985. godine, a više od 350 poginulo јe u zemljotresu 2017. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 13:07