НАТО застава / - IZVOR: SHUTTERSTOCK
19/03/2022 u 18:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јученг: НАТО би требало да се држи обећања да се неће ширити

Он се сложио са руским предсједником Владимиром Путином, рекавши да је НАТО требало да се распадне заједно са Варшавским пактом

Замјеник кинеског министра спољних послова Ле Јученг изјавио је данас да би НАТО требало да се држи обећања да се неће ширити на исток, јављају агенције преносе медији.

Јученг је критиковао строге санкције Запада уведене Русији након што је извршила инвазију на Украјину и рекао да основни узрок тог рата лежи у хладноратовском менталитету и политици моћи.

Он је рекао да би се НАТО проширењем на исток приближио предграђу Москве гдје би пројектил могао да погоди Кремљ у року од седам или осам минута.

-Гурање велике земље, посебно нуклеарне силе, у ћошак би довело до посљедица које су превише страшне да бисмо их могли замишљати-рекао је Ле Јученг.

Он се сложио са руским предсједником Владимиром Путином, рекавши да је НАТО требало да се распадне заједно са Варшавским пактом.

-Међутим, умјесто да се распада, НАТО је наставио да јача и шири се и војно интервенише у земљама као што су Југославија, Ирак, Сирија и Авганистан. Криза у Украјини је строго упозорење- рекао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 00:06