Олуја, илсутрација / - ФОТО: UNSPLASH
25/10/2021 u 22:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Југ Италиjе већ други дан на удару снажне олуjе

Удружење пољопривредника на Сицилиjи навело jе да jе jуче за само неколико сати више од 300 милиметара кише пало у близини Катаниjе, што jе отприлике половина просjечних годишњих кишних падавина на томострву

Jуг Италиjе jе други дан за редом на удару снажне олуjе у коjоj jе живот изгубила наjмање jедна особа.

Италиjанска полициjа jе саопштила да су на броjним локациjама прорадила клизишта, а путеви и оранице су поплављени.

Тиjело 67-годишњег мушкарца jе пронађено у jедном шумарку далеко од мjеста гдjе jе посљедњи пут виђен, па се претпоставља да jе његов аутомобил пониjела буjица воде и блата jугозападно од сицилиjанског града Катаниjе.

Супруга страдалог мушкарца се и даље води као нестала, потврђено jе репортеру Роjтерса из локалне хитне помоћи.

Италиjански метеоролошки саjт илметео.ит саопштио jе да су се дjелови Сицилиjе и сусjедне Калабриjе нашли на удару риjетког медитеранског урагана, познатог као Медикен, непогоде коjу прате удари вjетра брзине и до 120 километара на сат.

Удружење пољопривредника на Сицилиjи навело jе у саопштењу да jе jуче за само неколико сати више од 300 милиметара кише пало у близини Катаниjе, што jе отприлике половина просjечних годишњих кишних падавина на том медитеранском острву, преноси Тањуг, пише агенција Мина.

Цивилна заштита jе данас обjавила "црвену узбуну" за сjевер Сицилиjе и jужну Калабриjу, упозораваjући на потенциjални ризик по живот људи и материjалну штету у тим областима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:40