/ - PHOTO BY SPACEX ON UNSPLASH
02/01/2023 u 22:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Južna Koreja i SAD razgovaraju o nuklearnim vježbama

Pjongjang je u 2022. godini testirao rekordnan broj projektila

Predstavnici Južne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) razgovaraju o mogućim zajedničkim nuklearnim vježbama u vezi sve većih nuklearnih i raketnih prijetnji od Sjeverne Koreje, izjavio je južnokorejski predsjednik Jun Suk Jeol, prenosi MINA.

On je rekao da će zajedničko planiranje i vježbe biti usmjerene na efikasniju realizaciju američkog „proširenog odvraćanja“ i da Vašington „prilično pozitivno“ gleda na tu ideju.

-Nuklearno oružje pripada Americi, ali planiranje, razmjenu informacija, vježbe i obuku treba zajednički da sprovode Južna Koreja i SAD- rekao je Jun, prenosi Rojters.

Izjava predsjednika Južne Koreje dolazi dan nakon što su sjevernokorejski državni mediji objavili da je lider te države Kim Džong Un pozvao na razvoj nove interkontinentalne balističke rakete i na "eksponencijalno povećanje" nuklearnog arsenala zemlje.

Sjeverna Koreja ispalila je u novogodišnjoj noći balistički projektil kratkog dometa sa svoje istočne obale, a posldnjeg dana prošle godine lansirala je tri balističke rakete.

Pjongjang je u 2022. godini testirao rekordnan broj projektila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:14