/ - Фото: Твитер
04/02/2022 u 12:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јужна Кореја представила нови модел заштитне маске

Маска „Коск“ добила је име комбиновањем корејских ријечи за нос и маске

Нова заштитна маска која је посебно дизајнирана тако да прекрива само нос, што омогућава да и док је имате на лицу једете и пијете, тренутно је хит у Јужној Кореји, преноси Nova S.

Маска „Коск“ добила је име комбиновањем корејских ријечи за нос и маске. Продаје је компанија под називом Атман и продаје се за 9.800 вона (8,13 долара) за кутију од 10 комада. Састоји се од два дијела, од којих се један може уклонити како би уста остала непокривена.

Са друге стране, у Јужној Кореји појавиле су се и маске које покривају само нос. Доступне су у различитим бојама за 2.000 вона (1,65 долара), а дизајниране су тако да се носе испод обичне маске која покрива уста, која се може уклонити када вечерате или пијете са другим људима, пише Гуардиан.

Необичне маске привукле су велику пажњу на интернету.

-Не разликује се од људи који носе своје обичне маске испод носа- коментаришу неки.

Ношење оваквог типа заштите од короне ипак није тако смијешно као што изгледа јер неке студије сугеришу да је нос најлакши пут да коронавирус уђе у тијело.

Професорка Кетрин Бенет, начелница Института за здравствену трансформацију Универзитета Деакин у Аустралији, рекла је за Нине Неwсс да су маске које покривају само нос „чудна идеја“, али да су „боље него ништа“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:58