Volodimir Zelenski / - FOTO: FACEBOOK
21/08/2022 u 12:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kabinet Zelenskog odbacio optužbe da Kijev stoji iza ubistva Darije Dugine

Prema riječima očevidaca, u automobilu je trebalo da bude i sam Dugin, ali je u posljednjem trenutku prešao u drugo vozilo. Pojedini mediji ocjenjuju da je Aleksandar Dugin bio prava meta napada

Kabinet predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog odbacio je danas tvrdnje da Kijev stoji iza ubistva Darije Dugine, ćerke ruskog ideologa Aleksandra Dugina.

- Ukrajina, naravno, nema veze sa jučerašnjom eksplozijom, jer mi nismo zločinačka država, kao što je Ruska Federacija, a tim prije ni teroristička država - rekao je novinarima savjetnik predsjedničkog kabineta Mihail Podoljak.

Prema njegovim riječima, Rusi podižu tenziju kako bi postigli javnu mobilizaciju, a ne prikrivenu.

Prema drugoj verziji Podoljaka, u Rusiji se sada različite političke grupe bore među sobom da preraspodijele unutrašnji ideološki prostor unutar zemlje.

Automobil ćerke Dugina, kojeg nazivaju ideologom Kremlja i “ruskog svijeta” i rata u Ukrajini, eksplodirao je na autoputu kod Moskve, pri čemu je Darija Dugina poginula na licu mjesta, saopštili su ruski istražni organi.

Prema riječima očevidaca, u automobilu je trebalo da bude i sam Dugin, ali je u posljednjem trenutku prešao u drugo vozilo. Pojedini mediji ocjenjuju da je Aleksandar Dugin bio prava meta napada.

Šef separatističke Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin optužio je “ukrajinske teroriste” da stoje iza ubistva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. jun 2023 07:59