/ -Фото: DMITRY ASTAKHOV, SPUTNIK; EDUARDO MUNOZ/POOL PHOTO
19/03/2022 u 14:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кадиров осуо по Бајдену: То је манијак и криминалац који је бомбардовао Београд

Овај тиранин и деспот жељан власти има дрскости да коментарише нашег Путина?, пита се чеченски лидер

Лидер Чеченске Републике Рамзан Kадиров казао је за предсједника САД Џозефа Бајдена да је манијак који је умислио да је свјетски жандарм. 

Kако је навео, ради се о човјеку који је "апсолутно без срамоте, с поносом и сам износио доказе, подсећајући како је, на његову личну иницијативу, бомбардован Београд и уништене српске четврти".

Кадиров одговор услиједио је након Бајденове изјаве да је руски лидер Владимир Путин ратни злочинац. 

- То је исти онај који је за живота учинио толико зла против човјечности да је скоро сваки његов чин из било ког дана довољан да га доведе на најтежи суд. Штавише, неке од његових монструозних злочина тужилаштво неће ни морати да доказује- истакао је Kадиров.

Kадиров тврди да је управо Бајден дао наређење Ваздухопловству да бомбардује Сирију, а касније се испоставило да не зна ништа о подручју операције и ко је тамо био.

- Сјетимо се и како је Бајден, још као сенатор, страствено инсистирао на потреби инвазије на Ирак. И свијет неће заборавити на злочине Американаца у Багдаду. Управо америчко оружје које нацисти добијају по Бајденовом наређењу данас претвара градове Украјине у рушевине и доноси смрт цивилима- додао је он. 

Рекао је да су Бајденове акције усмјерене само на интересе америчке економије.

- Уништавајући друге земље из измишљених разлога, он, као и многи његови претходници, буквално ужива у хаосу у другим регионима. Овај манијак, који себе замишља свјетским жандармом, има дрскости да оцјењује нашег предсједника? Међу актуелним лидерима држава данас нема озлоглашенијег војног и економског криминалца од Џоа Бајдена. Типичан примјер ауторитарног тиранина и деспота жељног власти- закључио је Кадиров.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 22:34