/ - FOTO: EPA
03/10/2022 u 11:58 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kadirov šalje svoju maloljetnu djecu u rat

Došlo je vrijeme da se pokažu u pravoj borbi i samo pozdravljam njihovu želju, navodi on

Lider Čečenije Ramzan Kadirov najavio je da će njegova tri maloljetna sina uskoro otići na prvu liniju fronta u Ukrajini, p0renosi NoVA.RS.

-Unuci prvog predsjednika Čečenske Republike, heroja Rusije Ahmat-Hadži Kadirova – Ahmat, Eli i Adam imaju 16, 15 i 14 godina. Ali njihova vojna obuka je počela davno, skoro od malih nogu-napisao je Kadirov u ponedjeljak na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim riječima, u bazi Ruskog univerziteta specijalnih snaga u Gudermesu „uče se kako da rukuju raznim oružjem, kako da ga koriste na bilo kojoj udaljenosti i teoretskim osnovama“, a Ahmat, Eli i Adam su „spremni da svoje vještine primjene u zoni NVO“, prenose RIA novosti.

-I ne šalim se. Došlo je vrijeme da se pokažu u pravoj borbi i samo pozdravljam njihovu želju. Uskoro će izaći na prvu liniju fronta i biće na najtežim dionicama linije fronta- rekao je Kadirov.

Okrenuo se i „dokoličarima“ koji tvrde da njegovi rođaci ne učestvuju u NVO-u: „U bliskoj budućnosti imaćete priliku da zauzmete pozicije sa momcima i sami se uverite da je „Ahmat snaga!“

-Ubijeđeni smo da će i maloljetna djeca moći da vas zgnječe u paramparčad, jer nemate ni duha, ni časti, ni dostojanstva. Čekajte!- dodao je šef Čečenije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 18:27