Мјесто Стробл / - Википедиа
11/08/2021 u 16:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кафић у Салцбургу не послужује вакцинисане госте

На упит зашто вакцинисани нису добродошли, власница малог кафића који ради у склопу њене био - трговине није хтјела да одговори

Аустријски медији извештавају о кафићу у мјесту Стробл на језеру Волфганг у покрајини Салцбург, у којем власници послужују само особе које нису вакцинисане против короне.

На упит зашто вакцинисани нису добродошли, власница малог кафића који ради у склопу њене био -  трговине није хтјела да одговори. Не само медијима, односно аустријском радију и телевизији ОРФ и другим дневним листовима, него ни градоначелнику, општинарима и туристичким радницима у Строблу на Волфгангу.

- Можеш само да се смијејеш и апелујеш на госте да не иду тамо јер то не одговара нашим упутствима - рекао је градоначелник Стробла.

- Сматрам да ковид пандемија разједињује друштво, али не само друштво. Она улази и у многе друге поре друштвеног живота, па тако на примјер може изазвати сукобе међу запосленима у предузећима или унутар породице, али довести и до распада пријатељстава - истакла је Силвија Траунвајсер, професорка филозофије права на Универзитету у Салцбургу.

Аустријски медији наводе како је вакцинација против ковида 19 направила поприличан раздор у многим друштвима, па тако и у Аустрији, гдје су подјеле на вакцинисане и невакцинисане и све чешће спомињане привилегије за оне који су примили вакцине допринијеле и све бројнијим екстремним понашањима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:32