Eva Kaili / - FOTO: TVITER
12/04/2023 u 22:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kaili izašla iz zatvora, stavljena u kućni pritvor

Kaili je bila u pritvoru od 9. decembra, a često su se u medijima pojavljivali natpisi o izrazito lošim uslovima u kojima se parlamentarka nalazi

Eva Kaili, grčka europarlamentarka koja je postala najprepoznatljivije lice korupcionaškog skandala koji je zahvatio Evropski parlament, danas je puštena iz zatvora nakon više od četiri mjeseca iza rješetaka.

Parlamentarka će sada biti stavljena u kućni pritvor sa elektronskom narukvicom, što je potvrdio njen advokat Sven Mari.

"Neću davati više komentara, osim činjenice da je ovo logična odluka za koju je trebalo predugo da se donese", rekao je Mari u kratkoj izjavi za Euronews, prenosi Kliks.ba.

Informaciju je potvrdilo i belgijsko federalno tužilaštvo.

Odluka je bila iznenađenje, jer je objavljena dan prije zakazanog pojavljivanja pred sudijom sjutra, u četvrtak 13. aprila.

Podsjećamo, Kaili je bila u pritvoru od 9. decembra, a često su se u medijima pojavljivali natpisi o izrazito lošim uslovima u kojima se parlamentarka nalazi.

"Prošle sedmice tri dana je bila u samici. Tri dana su je držali sa upaljenim svjetlom, bilo je hladno i nijesu joj dali deku. Nije se osjećala dobro, te je izgubila mnogo krvi. Ovo je mučenje, kao da smo u srednjem vijeku", rekao je njen advokat Mari, dodajući da je iza rešetaka drže kao trofej.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:24