/ - FOTO: WIKIMEDIA
30/01/2023 u 15:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kako Rusi stimulišu vojnike: Ko prvi uništi NATO tenk dobija 72.000 dolara

Dobiće i dodatnih 7.200 dolara za svaki takav naredni poduhvat, javlja Rojters

Ukrajinske jedinice utvrđuju položaje i pripremaju dodatna uporišta u blizini Časovog Jara na teritoriji Donjecke Narodne Republike (DNR), saopštio je vojni zvaničnik proruskih vlasti Andrej Maročko.

Prema njegovim riječima, zabilježeno je jačanje ukrajinskih položaja.

- Ukrajinske oružane formacije jačaju stara utvrđenja i grade nova, a u toku je rad na stvaranju vatrenih uporišta i postavljanju minskih polja- rekao je Maročko.

Prekid snabdevanja ukrajinske vojske duž puta od Časovog Jara do Bahmuta je prioritet za ruske snage izjavio je danas vršilac dužnosti šefa samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin.

- Za nas je važno da presečemo put Časov Jar - Bahmut kao jedan od rijetkih preostalih puteva snabdijevanja neprijateljske borbene grupe - rekao je lider DNR za televiziju Rusija-24.

Bivši premijer Velike Britanije izjavio je da mu je predsjednik Rusije Vladimir Putin prijetio raketnim udarom tokom vanrednog telefonskog razgovoru uoči ruskog napada na Ukrajinu u februaru prošle godine.

Džonson je, u dokumentarcu Bi-Bi-Sija koji se bavi Putinovim razgovorima sa svjetskim liderima, naveo da mu je Putin rekao da će takav raketni udar „trajati samo minut”.

Ruska kompanija „Fores” saopštila je da će isplatiti 72.000 dolara u gotovini vojnicima koji prvi unište ili zarobe tenkove zapadne proizvodnje u Ukrajini, a takođe i iznos od 7.200 dolara za svaki takav naredni poduhvat, nakon što je Kremlj obećao da će ruske snage uništiti sve zapadne tenkove koji budu otpremljeni u Ukrajinu, prenosi Rojters.

Kompanija sa Urala koja posluje u okviru energetske industrije je saopštila i da će isplatiti nagradu od 215.000 dolara za uništeni borbeni avion zapadne proizvodnje, ako oni ikada budu isporučeni Kijevu.

SAD, Njemačka i nekoliko drugih evropskih zemalja spremaju se da pošalju Kijevu desetine naprednih borbenih tenkova u narednih nekoliko mjeseci kako bi pomogli u jačanju vojnog kapaciteta Ukrajine, a portparol Kremlja je ovu odluku kritikovao kao opasnu eskalaciju i rekao je da će tenkovi „gorjeti” na linijama fronta.

Oružane snage Ukrajine započele su granatiranje Belgorodske oblasti u Rusiji, a u artiljerijskom napadu ima i povrijeđenih saopštio je guverner Vajčasalv Gladkov.

On je na Telegramu naveo da artiljerija granatira selo Bezljudovka, Šebekinski gradski okrug, koja se nalazi preko granice sjeverno od ukrajinske Harkovske oblasti.

Prema prvim preliminarnim podacima u artiljerijskom napadu povrijeđene su dvije osobe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 11:41