Застава Канаде / - фото: ВИКИПЕДИЈА
30/01/2022 u 22:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Канада повлачи дио дипломатског особља из Украјине

Канада је прошле недеље саопштила да ће појачати свој тим у амбасади слањем стручњака за безбједност, управљање конфликтима, демократске реформе и конзуларну службу

Канада ће привремено повући неесенцијално особље и преостале издржаване чланове породица запослених у својој амбасади у Украјини, у јеку међународне кризе изазване распоређивањем руских трупа дуж границе с Украјином. У међувремену, канадске трупе које се налазе у Украјини премјестиле су се на запад републике због предострожности.

- Наше Оружане снаге Канаде, помјериле су се западно од ријеке Дњепар. Ми ћемо наставити да предузимамо мјере предострожности, неопходне за осигурање безбједности канадских снага - изјавила је Анандова на конференцији за штампу у Кијеву.

- Док настављамо да пажљиво пратимо ситуацију, наш највећи приоритет остаје безбједност и сигурност Канађана у Украјини. Наши званичници су спремни да пруже конзуларну помоћ канадским грађанима, по потреби - наводи се у саопштењу министарства у којем се потврђује да амбасада Канаде у Кијеву остаје отворена.

Канада је прошле недеље саопштила да ће појачати свој тим у амбасади слањем стручњака за безбједност, управљање конфликтима, демократске реформе и конзуларну службу.

- Тако ћемо повећати наше дипломатске капацитете и омогућити нам да наставимо да процјењујемо и одговарамо на ситуацију која се развија око Украјине - наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:51