/ - PHOTO BY STEVE WOODS ON UNSPLASH
31/05/2022 u 08:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Канада: Премијер најавио забрану продаје оружја

Предлог новог закона такође предлаже одузимање дозвола за оружје онима који су извршили дјела породичног насиља или узнемиравања, попут ухођења

Канадски премијер Джастин Трудо најавио је план доношења новог закона за спровођење "националног замрзавања" посједовања оружја, као и забрану грађанима да купују и продају оружје било гдје у земљи, преноси N1.

-Оног дана када овај закон ступи на снагу, више неће бити могуће куповати, продавати, преносити или увозити оружје у Канади- рекао је Трудо новинарима.

Ако се усвоји, очекује се да ће забрана ступити на снагу на јесен. Канадски министар јавне безбједности поднио је регулаторне измјене у парламенту како би обезбиједио брзо спровођење, наводи се у саопштењу министарства.

Прошлонедјељно убиство 19 дјеце и двоје учитеља у основној школи у Тексасу у Сједињеним Америчким Државама изазвало је забринутост због оружаног насиља у цијелом свету. Канада већ има знатно јача ограничења посједовања оружја него њен јужни сусјед.

Предлог новог закона такође предлаже одузимање дозвола за оружје онима који су извршили дјела породичног насиља или узнемиравања, попут ухођења.

Влада ће такође захтијевати да се оквири за дуге пушке трајно измијене тако да никада не могу да садрже више од пет метака, те ће забранити продају и пренос шаржера великог капацитета.

-Осим коришћења ватреног оружја за спортско пуцање и лов, нема разлога да би икоме у Канади требало оружје у свом свакодневном животу- рекао је Трудо.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 01:55