Путин и Алина Кабајева / -скриншат
31/05/2022 u 23:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Канада увела санкције Путиновим сарадницима

На мети нових санкција је Алина Кабајева, бивша руска олимпијска гимнастичарка која је, према неким медијима и противницима Кремља, у вези са Путином, што је он негирао 2008. године

Шефица канадске дипломатије Мелани Жоли изјавила је да је Канада увела санкције за  21 Руса које сматрају блиским предсједнику Владимиру Путину и против четири финансијске институције и банке из Русије које послују на канадској територији.

“Циљамо на банке и олигархе у Путиновом режиму као и на особу коју ћу назвати његовом партнерком”, изјавила је Жоли новинарима у Отави.

На мети нових санкција је Алина Кабајева, бивша руска олимпијска гимнастичарка која је, према неким медијима и противницима Кремља, у вези са Путином, што је он негирао 2008. године.

Према америчким медијима, Алина Кабајева је описана у повјерљивом извјештају америчких обавјештајних служби као корисница богатства Владимира Путина.

На списку санкција од сада су и Руска пољопривредна банка, као и Инвесттрадебанк и двије компаније за управљање фондовима. Њихова имовина је замрзнута, а руководству је забрањен улазак у Канаду.

Од почетка руске инвазије на Украјину 24. фебруара, канадске власти су увеле санкције против више од 1.050 појединаца и ентитета у Русији, Украјини и Бјелорусији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
10. avgust 2022 21:06