Путин и Алина Кабајева / -скриншат
31/05/2022 u 23:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Канада увела санкције Путиновим сарадницима

На мети нових санкција је Алина Кабајева, бивша руска олимпијска гимнастичарка која је, према неким медијима и противницима Кремља, у вези са Путином, што је он негирао 2008. године

Шефица канадске дипломатије Мелани Жоли изјавила је да је Канада увела санкције за  21 Руса које сматрају блиским предсједнику Владимиру Путину и против четири финансијске институције и банке из Русије које послују на канадској територији.

“Циљамо на банке и олигархе у Путиновом режиму као и на особу коју ћу назвати његовом партнерком”, изјавила је Жоли новинарима у Отави.

На мети нових санкција је Алина Кабајева, бивша руска олимпијска гимнастичарка која је, према неким медијима и противницима Кремља, у вези са Путином, што је он негирао 2008. године.

Према америчким медијима, Алина Кабајева је описана у повјерљивом извјештају америчких обавјештајних служби као корисница богатства Владимира Путина.

На списку санкција од сада су и Руска пољопривредна банка, као и Инвесттрадебанк и двије компаније за управљање фондовима. Њихова имовина је замрзнута, а руководству је забрањен улазак у Канаду.

Од почетка руске инвазије на Украјину 24. фебруара, канадске власти су увеле санкције против више од 1.050 појединаца и ентитета у Русији, Украјини и Бјелорусији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:38