/ - UNSPALSH, ILUSTRACIJA
18/02/2022 u 19:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Канадска полиција почела да хапси демонстранте

Из полиције је саопштено да су неки демонстранти, који су се предали, одведени у притвор, док је било оних који су одведени са лисицама

 Канадска полиција почела је данас да хапси демонстранте, који усљед незадовољства епидемијским мјерама, већ три седмице блокирају саобраћај у Отави.

Из полиције је саопштено да су неки демонстранти, који су се предали, одведени у притвор, док је било оних који су одведени са лисицама.

Полиција је у четвртак увече ухапсила двојицу лидера протеста, и затворила већи део центра града да би спријечила да људи из других мјеста долазе у помоћ демонстрантима из такозваног "конвоја слободе."

Како преноси МИНА, Отава је последње упориште протеста, усљед којих су били затворени гранични прелази са Сједињеним Америчким Државама.

Блокаде су створиле политичку кризу за премијера Канаде Джастина Трудоа.

Демонстрације возача камиона, приколица и покретних кућа широм државе прво су се фокусирале на захтјеве за обавезну вакцинацију камионџија који улазе у земљу, да би затим прерасле у шири напад на противпандемијске мјере које је увела Трудоова влада.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:33