/ Фото: Мирор
17/06/2021 u 08:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kанибал из Мадрида: Убио мајку, јео дјелове њеног тијела и њима хранио пса

Алберто Санчес Гомез, познат као канибал из Вентаса, осуђен је јуче на 15 година и пет мјесеци затвора због тешог убиства и скрнављења леша.

Санчес (28) је убио мајку гушећи је голим рукама крајем фебруара 2019. године. 

Тијело је након тога однио у спаваћу собу и растављао га тестером и кухињским ножевима, а следећих 15 дана појео је неке дјелове тијела у намејри да прикрије злочин.

На дан када је ухапшен признао је полицији да је свог пса Кокеа нахранио неким комадима мајчиног тијела.

Суд је одлучио да ће и брату Мигелу морати да плати 60.000 евра одштете.

Одбрана ће се, наводи Ел паис, жалити на казну пред Вишимусудом у Мадриду, како би се узели у обзир његови наводни ментални поремећаји.

Суђење се великим дијелом кретало око тога да ли је Санчес на дан убиства био урачунљив.

Износећи детаље, Санчес је на суду рекао да је чуо глас мајке која му је рекла да је убије и да раскомада њено тијело.

Комшије које живе близу стана у коме се догодио злочин навеле су да се убица често свађао са мајком, због чега је затражила и забрану приласка. 

Његов брат, Мигел рекао је да је Алберто током студијског боравка у Грчкој почео да користи дрогу због чега је имао неколико психотичних епизода, као и да је био упућен на болничко лијечење у Мадриду.

Међутим, пресудна су, према наводима шпанског листа, сведочења психијатара који су процијенили Алберта након хапшења 2019. године.

Двојица љекара закључили су да он не одражава психотичне симптоме, да није изразио ништа о гласовима које је чуо и да је прије показао "поремећај асоцијалне личности и параноје" која, како су прецизирали, "не мијења интелектуалне функције ".

Поред тога, приписали су "психопатски профил" и "нарцисоидност" у којем он разликује оно што је "исправно и погрешно", али га "једноставно није брига". 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 15:55