/ - ФОТО: ТВИТЕР
27/03/2023 u 20:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kirbi: Nema indikacija da Moskva planira da upotrijebi nuklearno oružje

Putin je u subotu saopštio da su se on i bjeloruski kolega Aleksandar Lukašenko saglasili da Rusija može da postavi taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiji bez kršenja međunarodnih obaveza o neširenju

SAD nisu vidjele nikakve indikacije da Rusija namjerava da upotrijebi nuklearno ili drugo oružje za masovno uništenje u Ukrajini, izjavio je danas koordinator za strateške komunikacije Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džon Kirbi.

- Nismo vidjeli nikakvo kretanje bilo kakvog taktičkog nuklearnog oružja ili bilo čega te vrste. Nismo vidjeli nikakve indikacije da je ruski predsjednik Vladimir Putin donio neku vrstu odluke da upotrijebi oružje za masovno uništenje, a kamoli nuklearno oružje, unutar Ukrajine- rekao je Kirbi na brifingu za novinare.

Putin je u subotu saopštio da su se on i bjeloruski kolega Aleksandar Lukašenko saglasili da Rusija može da postavi taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiji bez kršenja međunarodnih obaveza o neširenju.

Ruski predsjednik je rekao da će izgradnja postrojenja za taktičko nuklearno oružje biti završena 1. jula, a obuka posada počinje sljedećeg mjeseca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. jun 2023 16:37