Херберт Кикл / - принтскрин, Јутјуб
11/10/2021 u 20:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кикл наjавио захтjев за гласање о неповjерењу Влади

Кикл jе истакао да исти систем наставља да води Аустриjу, наводећи да ће подниjети захтjев за изгласавање неповjерења циjелоj влади, а тако и министрима из странке Зелених jер су наставили да трпе систем ОВП

Лидер Слободарске партиjе Аустриjе (ФПО) Херберт Кикл наjавио jе да ће на сjутрашњоj ванредноj сjедници аустриjског парламента подниjети захтjев за изгласавање неповjерења Влади Аустриjе.

Након што jе дошло до промjене на мjесту канцелара и што се досадашњи шеф Владе Себастиjан Курц повукао због истраге коjа се води против њега због корупциjе и мита, Кикл jе и даље незадовољан, приjе свега због изjава новог канцелара Александера Шаленберга.

Како преноси Тањуг, Кикл jе рекао да jе запрепашћен ступањем на нову дужност Шеленберга, коjи jе одмах истакао да су оптужбе против Курца нетачне, пише агенција Мина.

„Тиме он наставља рат Народне партиjе (ОВП) против правосуђа, што jе невjероватно. Наjављени нови старт jе само дим“, поручио jе Кикл.

Према његовом мишљењу државна криза ниjе прошла полагањем заклетве новог канцелара.

ФПО jе увjерена да jе риjеч о „козметичком маневру“.

Кикл jе истакао да исти систем наставља да води Аустриjу, наводећи да ће подниjети захтjев за изгласавање неповjерења циjелоj влади, а тако и министрима из странке Зелених jер су наставили да трпе систем ОВП.

Опозициjа jе, када су спроведени претреси у просториjама ОВП, кабинету канцелара Курца и његових девет блиских људи, затражила ванредну сjедницу скупштине и наjавила подношење захтjева за изгласавање неповjерења канцелару.

Тада су jош постоjали изгледи за успjех, jер jе било могуће да Зелени, коjи са ОВП чине владу, гласаjу против Курца.

Након што jе испуњен захтjев Зелених и што jе дошло до промjене на челу Владе, они више неће гласати са опозициjом, па jе наjвjероватниjе да ће захтjев ФПО, странке са коjом други нерадо сарађуjу, раниjе због десничарских ставова, а сада и због антиваксерских изjава, остати без подршке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 05:00