Kim Džong Un / - SHUTTERSTOCK
28/12/2023 u 08:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kim naredio vojsci da ubrza pripreme za rat

Kim je naglasio da će Sjeverna Koreja nastaviti saradnju s "antiimperijalističkim državama", uključujući i Rusiju, dok Vašington optužuje Pjongjang da obezbeđuje oružje koje Rusiji pomaže u sukobu u Ukrajini

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un naredio je vojsci, industriji municije i sektoru nuklearnog naoružanja, da ubrzaju ratne pripreme za suprotstavljanje "neviđenim konfrontacionim potezima Amerike", prenijeli su državni mediji Sjeverne Koreje.

Deveti plenarni sastanak Osmog centralnog komiteta Radničke partije Koreje počeo je u utorak da bi završio godinu u kojoj je izolovani Sjever unio nuklearnu politiku u svoj Ustav, lansirao špijunski satelit i ispalio novu interkontinentalnu balističku raketu, navode agencije, prenosi Politika.

Kim je naglasio da će Sjeverna Koreja nastaviti saradnju s "antiimperijalističkim državama", uključujući i Rusiju, dok Vašington optužuje Pjongjang da obezbeđuje oružje koje Rusiji pomaže u sukobu u Ukrajini.

Lider Sjeverne Koreje je izložio i ekonomske ciljeve za narednu godinu, nazivajući je "odlučujućom godinom" za postizanje petogodišnjeg razvojnog plana zemlje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 20:58