Корона вирус, илустрација / - фото: UNSPLASH
14/01/2022 u 12:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кина додатно пооштрила епидемиолошке мјере уочи Зимских олимпијских игара

Власти су апеловале да нико не путује уколико није апсолутно неопходно, без гаранције да ће им бити дозвољено да се врате ако се утврди да су посјетили град или регион гдје је дошло до избијања заразе

Кина је додатно пооштрила санитарне мјере за сузбијање заразе корона вирусом након пораста броја новозаражених уочи отварања Зимских олимпијских игара за нешто више од двије недеље.

Власти су апеловале да нико не путује уколико није апсолутно неопходно, без гаранције да ће им бити дозвољено да се врате ако се утврди да су посјетили град или регион гдје је дошло до избијања заразе.

Власти града Тјендјина, који је удаљен око сат времена од главног града, наредиле су да се трећи круг масовног тестирања који почиње у суботу ујутру заврши у року од 24 сата, преносе регионални медији.

Тјендјин је само један од неколико десетина градова који уводе локдаун и друге рестрикције.

Власти посебно забрињавају градови близу Пекинга који ће ускоро постати олимпијска престоница па су мјере за улазак у град врло рестриктивне. Међу некима је чак потпуно прекинуто саобраћање.

Кина је обуставила и десетине летова из Европе, Канаде, САД, Индонезије. На летовима из тих земаља по доласку у Кину било је заражених особа.

Уз масовна тестирања и надзор кретања људи мјере су до сада спријечиле нагло ширење вируса и епидемију на нивоу државе. У тој земљи вакцинисано је око 85 одсто људи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:57