Сјеверна Кореја поново лансирала ракету / - Н1
21/11/2022 u 14:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kina i Rusija zajedno da spriječe provokacije Sjeverne Koreje

Savjet bezbjednosti UN održaće danas sastanak posvećen Sjevernoj Koreji, nakon što je Pjongjang u petak testirao interkontinentalnu balističku raketu

Specijalni izaslanik Južne Koreje za pitanja mira i bezbjednosti na Korejskom poluostrvu Kim Gun zatražio je danas aktivnu saradnju Kine i Rusije kako bi sprečile Pjongjang da nastavi sa raketnim testovima, nekoliko sati uoči sastanka Savjeta bezbjednosti UN na kojem će se raspravljati o tom pitanju.

Kim Gun je razgovarao sa kineskim i ruskim ambasadorima u Seulu i zamolio ih da pomognu kako bi Sjeverna Koreja bila proglašena odgovornom za provokacije, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova koje prenose agencije.

"Kim je zatražio aktivnu saradnju Kine i Rusije, stalnih članica Savjeta bezbjednosti, kako bi odvratile Sjevernu Koreju od daljih provokacija i kako bi je natjerale da se vrati dijalogu", navodi se u saopštenju.

Sjeverna Koreja je ove godine lansirala veliki broj balističkih projektila.

Savjet bezbjednosti UN održaće danas sastanak posvećen Sjevernoj Koreji, nakon što je Pjongjang u petak testirao interkontinentalnu balističku raketu.

Državna agencija KCNA je izvjestila da je sjevernokorejski lider Kim Džong Un nadgledao testiranje nove interkontinentalne balističke rakete, tokom kojeg je pozvao na intenzivniji razvoj strateškog naoružanja i obuku taktičkih nuklearnih jedinica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:25