Kineski predstavnici / - FOTO: MEDIABIRO
19/06/2024 u 08:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kina naglašava svoj stav u dijalogu sa EU u vezi sa ljudskim pravima

Kineski predstavnici na sveobuhvatan način su iznijeli stavove Kine o ljudskim pravima tokom razgovora sa gostujućim diplomatama iz EU, koji su prisustvovali 39. sjednici zajedničkog dijaloga o ljudskim pravima u Čungćingu i posjetili jugozapadnu kinesku autonomnu oblast Sicang.

Dnevni red i program omogućili su dubinske diskusije o širokom spektru razvoja ljudskih prava,u Kini i u EU.

Pomoćnik kineskog ministra spoljnih poslova Mjao Deju dao je sveobuhvatan uvod u koncept i dostignuća ljudskih prava u Kini tokom razgovora sa Paolom Pampalonijem, zamjenikom generalnog direktora za Aziju i Pacifik Evropske službe za spoljne poslove.

Mjao je naglasio da se Komunistička partija Kine pridržava osnovne svrhe služenja narodu svim srcem i da Kina vjeruje da je razvoj i zaštita osnovnih interesa svog naroda najveće ljudsko pravo. On je dodao da razvoj kineskog pokreta za ljudska prava odgovara njenim nacionalnim uslovima i da je postigao istorijska dostignuća, prenosi Mediabiro.

„Kina sveobuhvatno promoviše veliko podmlađivanje kineske nacije kineskom modernizacijom, što će dodatno unaprijediti nivo zaštite ljudskih prava u Kini“, rekao je Mjao.

On je napomenuo da se Kina protivi politizaciji pitanja ljudskih prava i primjeni dvostrukih standarda. Kina se protivi nametanju jedinstvenog modela ljudskih prava drugima, korišćenju ljudskih prava kao pitanja za miješanje u unutrašnje stvari Kine i upuštanje u konfrontaciju na multilateralnim platformama. Mjao je izrazio nadu da će ojačati komunikaciju između Kine i Evrope kako bi bolje razumjeli jedni druge.

Rekordan obim željezničkog transporta iz Kine ka Evropi

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jul 2024 09:11