/ - PHOTO BY CLAUDIO SCHWARZ ON UNSPLASH
10/01/2023 u 11:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kina poziva SAD da podijele podatke o novoj varijanti omikrona

Vang je rekao da je KSBB 1.5 postao najbrže rastuća varijanta u SAD-u i da se procjenjuje da čini više od 40 odsto slučajeva kovida-19 u zemlji

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Vang Venbin rekao je da Sjedinjene Države treba da podjele podatke vezane za kovid-19 na blagovremen, otvoren i transparentan način, s obzirom na brzo širenje podvarijante omikrona KSBB 1.5.

Vang je to rekao na redovnom brifingu za novinare na pitanje da li su SAD podjelile relevantne informacije i podatke sa Kinom.

-Prema podacima otvorenog koda o kovidu-19 iz Globalne inicijative za dijeljenje svih podataka o virusima, skoro sve varijante koronavirusa i njegovi sojevi bili su rasprostranjene u Sjedinjenim Državama, tokom tri godine od početka epidemije-rekao je Vang napomenuvši da su SAD jedna od zemalja sa najvećim brojem varijanti kovida-19.

Vang je rekao da je KSBB 1.5 postao najbrže rastuća varijanta u SAD-u i da se procjenjuje da čini više od 40 odsto slučajeva kovida-19 u zemlji.

-Američka strana treba da podijeli domaće informacije i podatke o novim sojevima koronavirsa sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i međunarodnom zajednicom na blagovremen, otvoren i transparentan način i da preduzme efikasne mjere za spjrečavanje daljeg širenja virusa-rekao je Vang.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 14:17