/ Kina
26/12/2022 u 13:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kina prestala da objavljuje dnevne brojke novozaraženih koronavirusom

Odluka dolazi u trenutku kada se Kina bori s alarmantnim porastom infekcija, a navodno je i broj smrtnih slučajeva porastao

Kineska Nacionalna zdravstvena komisija (NHC) objavila je poslednje ažuriranje na svojoj web-stranici u subotu, a juče je saopštila da dnevne informacije o epidemiji više neće objavljivati.

Odluka dolazi u trenutku kada se Kina bori s alarmantnim porastom infekcija, a navodno je i broj smrtnih slučajeva porastao.

Ranije ovog mjeseca, NHC je prestao da objavljuje statistiku za asimptomatske slučajeve u toj zemlji.

Najmnogoljudnija nacija svijeta takođe je ovog mjeseca odustala od svoje stroge politike „nula COVID“ i prešla je na politiku liječenja pacijenata s potvrđenim slučajevima infekcije, umjesto pokušaja suzbijanja širenja virusa.

Poslednje ažuriranje na web-stranici NHC-a otkrilo je da je u petak u Kini zabilježeno 4.128 novih infekcija i nijedan smrtni slučaj, čime je ukupan broj od decembra 2019. godine dosegao 397.195 slučajeva i 5.241 smrtnih slučajeva.

Mnogi, međutim, dovode u pitanje vjerodostojnost nedavnih ažuriranja NHC-a, posebno zbog velike gužve u kućama za kremiranje u glavnom gradu Pekingu i okolnim područjima.

Visoki zvaničnik iz istočne obalske pokrajine rekao je da dnevni broj zaraženih premašuje milion.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 09:04